מצרכים:
- חבילת פסטה פנה , אפשר גם פרפרים
- גבינת שמנת או גבינת ריקוטה
- חלב או שמנת מתוקה
- חרדל דיזון
- אלכוהול בטעם תאנים
- אפשר גם יין לבן מלח פלפל תאנים טריות- לא חייבים תאנים יבשות
- לפחות 12 עלי נענע
- לא חייבים שיני שום אבל אפשר
* עדיף לחתוך את התאנים לרצועות ולהשרות עם האלכוהול והנענע למשך לפחות שעה לפני ההכנה
אופן ההכנה:
- מכינים את הפסטה לפי ההוראות
- לתוך מחבת עמוקה שופכים כוס של שמנת או חלב (אפשר גם חצי חצי)
- מכניסים 5 כפות גדושות של הגבינה ומערבבים תוך מעיכה שלה
- להוסיף גם כפית שטוחה של חרדל ו 5 כפות של אלכוהול
- לתבל עם מלח ופלפל ששיני שום חתוכות וענף נענע
- להוסיף את הפסטה המסוננת פנימה ולערבב בעדינות ( עדיף לשקשק את הסיר )
- להוסיף דבלים חתוכות לרצועות, גם תאנים טריות וממשיכים לערבב עוד 2 דקות
שהטעמים "תפסו" אחד את השני לשים מיד בצלחת הגשה