מצרכים
רכיבים ל-4-6 מנות:
- 500 גר' אסאדו, פרוסה עבה של אוסובוקו, 200 גר' עצמות חוליה, או נתחים למרק וחמין
- 2/3 כוס חיטה שהושרה שעה לפני הבישול
- 1/3 כוס אורז עגול
- 2/3 כוס חומוס מושרה ללילה
- 2/3 כוס גריסים שטופות היטב
- 3 כפיות מלח
- כפית מחוקה פלפל שחור
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
- 1 בצל גדול קצוץ
- כף גדושה של פפריקה מתוקה
- כפית קינמון ניתן להוסיף לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מניחים את נתחי הבשר בסיר, מוסיפים לסיר מים, ככפול מגובה הבשר, ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף, מוסיפים את החומוס ומבשלים כשעה.
- בזמן שהבשר מתבשל מחממים במחבת את השמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומטגנים כשתי דקות, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.
- בתום שעה הבישול מוסיפים לסיר את האורז, הבצל המטוגן, החיטה, הגריסים והתבלינים (חוץ מהקינמון) ומבשלים כחצי שעה נוספת עד שהנוזלים יספגו. לקראת ההכנסה לתנור מוסיפים מים רותחים עד גובה של 3 אצבעות מעל החומרים האחרים.
- מניחים סיר מכוסה היטב בתנור בחום של 100 מעלות או בסיר חשמלי או על פלטה ללילה.
התוצאה היא חמין דליל מעט, שמעליו זורים קינמון בהגשה.