פסטה ברוטב גבינה ותאנים

מצרכים:

  • חבילת פסטה פנה , אפשר גם פרפרים 
  • גבינת שמנת או גבינת ריקוטה 
  • חלב או שמנת מתוקה 
  • חרדל דיזון 
  • אלכוהול בטעם תאנים
  • אפשר גם יין לבן מלח פלפל תאנים טריות- לא חייבים תאנים יבשות
  • לפחות 12 עלי נענע
  • לא חייבים שיני שום אבל אפשר

* עדיף לחתוך את התאנים לרצועות ולהשרות עם האלכוהול והנענע למשך לפחות שעה לפני ההכנה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפסטה לפי ההוראות
  2. לתוך מחבת עמוקה שופכים כוס של שמנת או חלב (אפשר גם חצי חצי)
  3. מכניסים 5 כפות גדושות של הגבינה ומערבבים תוך מעיכה שלה
  4. להוסיף גם כפית שטוחה של חרדל ו 5 כפות של אלכוהול
  5. לתבל עם מלח ופלפל ששיני שום חתוכות וענף נענע
  6. להוסיף את הפסטה המסוננת פנימה ולערבב בעדינות ( עדיף לשקשק את הסיר )
  7. להוסיף דבלים חתוכות לרצועות, גם תאנים טריות וממשיכים לערבב עוד 2 דקות

 

שהטעמים "תפסו" אחד את השני לשים מיד בצלחת הגשה

כתיבת תגובה