וופל הולנדי

רכיבים

עוגיית וופל:

  • 1 1/2 כפיות שמרים יבשים פעילים
  • 1/4 כוס מים פושרים 105-115 מעלות
  • 2 1/4 כוסות כל קמח המטרה
  • 1/2 כוס סוכר גרגיר
  • קורט מלח
  • קמצוץ קינמון טחון
  • 1/2 כוס חמאה לא מלוחה נמסה וקיררה מעט
  • ביצה

מילוי קרמל:

  • כוס סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס חמאה לא מלוחה
  • כפות סירופ או סירופ תירס כהה
  • כפית קינמון טחון
  • כף תמצית וניל

הוראות

להכנת עוגיות הוופל:

  • בקערה קטנה מפזרים את השמרים על המים הפושרים ומערבבים לאיחוד. אפשר לשבת עד להקצפה, 5-10 דקות.
  • בקערה גדולה או במיקסר לעמוד עם וו בצק, שלבו את הקמח, הסוכר, המלח והקינמון. מערבבים פנימה את השמרים עם מים, חמאה וביצה עד לקבלת בצק חלק. אם הוא מתפורר מדי, הוסף עוד קצת מים. זה רופף ודביק מדי, הוסף עוד קצת קמח. מכסים ומניחים לנוח בטמפרטורת החדר למשך 30-60 דקות. זה יהיה נפוח, אך לא יכפיל את גודלו.

להכנת המלית:

  • בסיר בינוני ממיסים את הסוכר החום והחמאה על אש בינונית. להקציף פנימה את המטבח או סירופ תירס כהה וקינמון טחון. ממשיכים לערבב לעתים קרובות עד שהתערובת מתחילה לבעבע ולהסמיך. מנמיכים את האש לנמוך ומערבבים פנימה את הווניל. ממשיכים לחמם ומערבבים מדי פעם בזמן הכנת העוגיות.
  • מחממים מראש את מגהץ הוופל על ההגדרה הרצויה (השתמשתי ב -3 / 4). אם יש צורך, יש לשמן קלות עם שמן.
  • מגלגלים כף בצק לכדור, ואז לוחצים קלות לדיסק. הניחו במרכז המגהץ שחומם מראש ולחצו את המכסה כלפי מטה. אופים עד הזהבה, 40-60 שניות. הוציאו מהברזל וחתכו במהירות לחצי אופקית.מורחים מעט מהמלית החמה בחלק הפנימי של החצי התחתון של העוגיה. מכסים במחצית העליונה של העוגיה ולחצו בעדינות כדי להפיץ את המלית בצורה אחידה לקצוות. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
  • הכי טוב כשמגישים חם – יש להקפיד על מילוי זהיר. אחסן עוגיות מקוררות בכלי אטום אוויר בטמפרטורת החדר

כתיבת תגובה