בורקס עגול במילוי גבינות, עגבניות, זיתים ורוטב פסטו

מצרכים:

לבצק:

1 ק״ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

כף סוכר

1/4 כוס שמן זית

כף מלח גס

650 מ״ל מים פושרים

למילוי:

גבינות: פיקורינו, קשקבל, גאודה וברינזה צאן

מעט רסק עגבניות

זיתי קלמטה

רוטב פסטו

ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים היבשים (ללא המלח).

2. לאחר כדקה מוסיפים את השמן וחצי מכמות המים, את המלח ואז את יתרת המים בהדרגה עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד ורך.

3. מתפיחים כ-40 דקות.

4. יוצרים כדורים ומשטחים אותם.

5. מכינים את המילוי: במעבד מזון טוחנים בפולסים את כל הגבינות.

6. במרכז של כל כדור בצק שמים כמות נדיבה של תערובת הגבינות, 3-4 זיתי קלמטה ללא גרעין ונגיעת פסטו, וסוגרים בעזרת עיגול נוסף (בצורת כיפה).

7. מהדקים בצדדים עם מזלג, מורחים ביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים עד שהבורקסים משחימים קלות

כתיבת תגובה