חטיף הולנדי ב-3 טעמים

מצרכים:

  • 200 גר 'חמאה
  • 2 בצל  חתוך לקוביות דק
  • טחון בשר בקר 2.5 ק"ג
  • 200 גרם קמח רגיל
  • 1.5 ליטר ציר עוף
  • 1 צרור עשבי תיבול טריים מעורבים (כמו פטרוזיליה, טימין, עירית, בזיליקום)
  • 2 כפות אבקת קארי
  • 1 כוס פרמזן מגורר
  • 2 ליטר שמן לטיגון עמוק

 

ציפוי

  • 150 גרם (1 כוס) קמח רגיל
  • 6 ביצים מוכות
  • 3 כוסות פירורי לחם יבשים

 

טבל חרדל-מיונז

  • 1 כוס מיונז
  • ¾ כוס חרדל דיז'ון

הוראות

זמן הצטננות: שעתיים

מחממים מעט מהחמאה צמחוני בסיר גדול על אש בינונית ומבשלים את הבצל והבקר בקבוצות עד להשחמה טובה, ומתבלים היטב במלח ופלפל. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

מחממים את יתרת החמאה (צמחוני) בתבנית ומוסיפים את הקמח. מבשלים עד צבע חום, ואז מוסיפים את הציר, מעט בכל פעם, תוך ערבוב היטב לאחר כל תוספת כדי להסיר גושים. מחזירים את הבשר לרוטב ומבשלים 10-15 דקות, תוך ערבוב תכוף עד שהתערובת הופכת לעיסה סמיכה.

שלב שליש מהתערובת עם עשבי התיבול. משלבים שליש נוסף עם הגבינה.

מוסיפים את אבקת הקארי לשליש הנותר ומבשלים מספר דקות לפני שמעבירים לקערה. מקררים את כל שלוש התערובות למשך שעתיים לפחות עד שהן מוצקות.

יוצרים כל תערובת לעשרה כדורים. מצפים פנימה את הקמח, הביצים (מנערים עודפים) ופירורי לחם, חוזרים על שכבות הביצה ופירורי הלחם כדי להבטיח שהמילויים יהיו מכוסים לחלוטין והשכבה החיצונית סמיכה. ככל שהתערובת תטגן, הכדור ידליף אם לא מכוסה לחלוטין.

מחממים את השמן לחום של 180 מעלות ומטגנים עמוק את הכדורים כ -5 דקות עד להזהבה.

שלבו יחד את המיונז והחרדל והגישו את המריר כדורים עם המטבל.

נא לשים לב מנה לא כשרה

כתיבת תגובה