רולדה לב ליום האהבה

מצרכים לדוגמת הלבבות:

  1. 1 חלבון ביצה
  2. 21/2 כפות סוכר
  3. 4 כפות קמח
  4. 20 גרם חמאה
  5. מעט צבע מאכל

    מצרכים לעוגה:

  6. 4 ביצים
  7. 1/2 כוס סוכר
  8. קורט מלח
  9. 1/2 כוס קמח
  10. 1/4 כפית אבקת אפיי
  11. 3 כפות שוקולית

    מצרכים למילוי:

  12. 200 גרם שוקולד לבן
  13. 1 שמנת מתוקה

תותים טריים

אופן ההכנה:

1. לילה לפני או מספר שעות קודם, יש להכין את המילוי: בסיר קטן מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ושופכים מעל השוקולד. מערביים עד שנוצר נוזל סמיך וחלק, מכסים בניילון נמצד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

2. מכינים את הבלילה ללבבות: מערבבים יחד את כל המצרכים ומעבירים לשקית זילוף עם פיה דקה (בסרטון מספר 5). מניחים דף עם דוגמא של לבבות מתחת לנייר אפייה ומזלפים את הצורה מעל נייר האפייה, מעבירים למקפיא להתקשות.

3. מכינים את הבלילה לעוגה: במיקסר מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר והמלח כ-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת קצף לבן ונפוח.
מנפים את הקמח, אבקת האפייה והשוקולית ומקפלים בעדינות לתוך התערובת.

4. מוציאים את המגש עם הלבבות מהמקפיא (לא לשכוח להוציא את הדף עם הדוגמא של הלבבות מתחת לנייר האפייה) ושופכים מעל את הבלילה של הרולדה ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 8-10 דקות.

5. מוציאים מהתנור ומיד הופכים את הרולדה על נייר אפייה עם מעט אבקת סוכר למנוע הדבקות. מסירים את נייר האפייה שעל הרולדה ומכינים את המילוי.

6. מוציאים את המילוי שהכנו מהמקרר ומעבירים למיקסר. מקציפים מעט את הגנאש עד שמקבל קצת נפח ונהיה אוורירי.

7. הופכים את הרולדה שוב, מורחים את המילוי ומסדרים את התותים, מגלגלים לרולדה.

כתיבת תגובה