מתכון דגים לליבה מוקפאת עם כרוב סאבוי ורוטב שקדים

מרכיבים

לליבת הליבה, כרוב הסוויווי ורוטב השקדים

לדגים:
  • שתי סטייקי דגי הליבוט 6 – 8oz
  • 100 גרם כרוב סוויווי, פרוסים דק
  • רוסטביף מפוספס 30 גרם ללא חתוך, חתוך לשרדי
  • 1 שאלוט
  • 3 – 4 ציצי טימין
  • 20 גרם חמאה לא מלוחה
  • 1 כף שמן לפתית
  • ציר עוף 60 מ"ל
  • מלח ופלפל
בשביל הרוטב:
  • 75 גרם שקדים פתיתים, חסוך פזר לניקוי
  • 200 מ"ל שמנת כפולה
  • ציר דגים 50 מ"ל
  • ½ כפית מלח

הוראות

  1. להכנת הרוטב יש לחמם תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את השקדים המומלחים על מגש אפייה וטוסטים כ 5-6 דקות עד שהם מקבלים צבע חום זהוב. מכניסים את ציר הדגים והשמנת לסיר על בסיס כבד ומביאים לרתיחה עדינה, זורקים את השקדים המומסים (תוך שמירה על כמה בצד) לקרם החם ומבשלים כ -5 דקות. כעבור 5 דקות, כבו את האש והשאירו את הרוטב להשרות, מתבלים אותו במלח ואז מניחים סרט נצמד מעל 20 דקות.
  2. בשלב הבא, פורסים דק את השאלוט, הכרוב הסוויווי רוסטביף, מניחים את השמן במחבת על אש עדינה ומתחילים לבשל את רוסטביף עד שהוא הופך מעט פריך, מוסיפים את השאלוט ומבשלים דקה נוספת. לאחר מכן, מוסיפים חצי מהחמאה, התימין וכרוב הסאבווי ומטגנים עוד דקה. לבסוף, מוסיפים את ציר העוף ומבשלים עד שהכרוב רך (העקביות צריכה להיות מעט לחה אך לא רטובה). בדוק את התיבול והניח בצד.
  3. לאחר הרוטב החדיר, סננו דרך מסננת ובדקו את התיבול לפי טעמכם. כעת עליכם להכין את הכרוב במחבת אחת והרוטב במחבת אחרת מוכן להתחממות.
  4. לבסוף, מחממים 1 כף שמן לפתית במחבת ללא מקל, מחממים אותה לחום בינוני ומתבלים את הליבוט במלח. הכניסו את הדגים לתבנית ובשלו בצד אחד במשך 3-4 דקות, (אתם יכולים להכין את הדגים שלכם על ידי סוחר הדגים המקומי).
  5. כאשר לדג יש צבע זהוב יפה, כבו את האש והוסיפו את שארית החמאה ושטפו את הדג. מכניסים לתנור למשך 2 דקות נוספות עד שהדג רך. מחממים את הרוטב והכרוב ואז מקשטים את הצלחת עם הכרוב תחילה, מניחים את הדג המבושל היישר מהתנור על הכרוב ויוצקים את הרוטב החם על הצלחת. מפזרים מעל את שאר השקדים ומגישים.

כתיבת תגובה