קוקו סבזי מאת גיל חובב

מצרכים:

  • 1 חסה ערבית
  • 1 זר פטרוזיליה
  • 1 זר שמיר
  • 1 זר כוסברה
  • חופן טרגון
  • 1 זר בצל ירוק
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 3 כפות קמח (או קמח מצה)
  • 8 ביצים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. קוצצים גס את כל העלים הירוקים וקוצצים דק את הבצל הירוק. קוצצים גס גם את האגוזים.
  2. שמים את כל החומרים חוץ מהשמן בקערה גדולה ומערבבים היטב.
  3. מחממים שמן בכמות שרק תכסה את תחתית מחבת גדולה וכבדה בעלת שוליים גבוהים. מסחררים את השמן במחבת כך שגם הדפנות תתכסינה בשמן.
  4. יוצקים את תערובת העשבים והביצים למחבת ומשטחים. צריכה להתקבל חביתת ירק ענקית בעובי של כחמישה ס"מ.
  5. מבשלים כשלוש דקות על אש גבוהה ואז מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כעשרים דקות עד שהקוקו מתייצב.
  6. מרימים את המכסה ובודקים שמרכז חביתת הירק כבר אינו נוזלי. הופכים על צלחת שטוחה ומחליקים חזרה למחבת כשהצד המטוגן כלפי מעלה. ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כרבה שעה.
  7. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת שטוחה וגדולה. מניחים לקוקו להצטנן לטמפרטורת החדר ואז פורסים לפרוסות משולשות כמו עוגה ומגישים לצד סלט וגבינה.

כתיבת תגובה